Predstavenstvo

Predstavenstvo

Predstavenstvo Chorvátsko – Slovenskej Obchodnej Komory tvoria traja kľúčoví lídri, ktorí zodpovedajú za strategické riadenie a rozvoj Komory.

Predseda

Mgr. Mario Gržinić

Mario sa narodil v Rijeke, Chorvátsko. Vyštudoval politológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V rokoch 2008 až 2022 pôsobil ako tajomník Chorvátsko – Slovenskej Obchodnej Komory a od roku 2022 je predsedom. Dlhodobo úspešne podniká na Slovensku a v Chorvátsku, a je zakladateľom a majiteľom spoločnosti International Management Group s.r.o., ktorá je členom Komory.

Podpredseda

Jozef Krška BA MSc.

Jozef pochádza z Trenčína, Slovensko. Získal tituly BA a MSc. v predmetoch politológie a environmentálnych technológií na univerzitách vo Veľkej Británii (Londýn a Edinburgh) a následne pracoval vo finančnom sektore a investičných fondoch. Je spoluzakladateľom spoločnosti Mundos Investments s.r.o., ktorej cieľom je pomoc pri rozbehu moderných startupov, konkrétne zaobstaranie financovania a projektový management pre začínajúce spoločnosti s veľkým potenciálom. Od roku 2022 pôsobí ako podpredseda Komory.

Tajomník

Patrik Kobza

Patrik pochádza z Trenčína, Slovensko. Dlhodobo pracuje ako expert v oblasti elektrotechniky a mechatroniky a je zakladateľom spoločnosti Spiritus s.r.o., ktorej cieľom je vytvoriť správnu základnú štruktúru a poskytovať expertný projektový manažment pre inovatívne technické startupy na Slovensku a v zahraničí. Od roku 2022 pôsobí ako tajomník Komory.